Om os

Turbine

Turbine har hovedsæde få meter fra havnebassinet på Aarhus Havn. Staben på ca. 15 medarbejdere sender årligt flere end 400 titler på gaden. Vores program spænder vidt fra bøger til de mindste læsere over krimi- og kogebøger til spændende romaner og fagbøger for den brede såvel som den snævre målgruppe. Vores mange udgivelser rettet mod uddannelsesinstitutioner er samlet i Turbine Undervisning og kan ses på turbine-undervisning.dk. Grundlagt i 2004 i Filmbyen i Aarhus er vi et yngre forlag, der med et innovativt blik på tingene og stærk tro på bogens fremtid har nået en solid plads blandt de større forlag i Danmark. Undervejs er vi præmieret med tre Gazeller fra Dagbladet Børsen. Hold øje med os – vi er stadig på vej fremad.

Klimaaftryk

På Turbine tilstræber vi, at langt størstedelen af vores udgivelser er produceret klimaneutralt eller klimakompenseret. Det fremgår af bogens bagside.
En bogs klimabelastning udregnes fra trykstart til de færdige bøger leveres på vores lager i Haslev. Det vil sige råvarers fremstilling (papir, omslagskarton, farve, lim) og trykkeriets, bogbinderiets og eventuelle underleverandørers energiforbrug samt alle andre indirekte udledninger i virksomhederne, herunder transport af materialer til og mellem producenter.
CO2-fodaftrykket er beregnet med værktøjet ClimateCalc, der bygger på den europæiske grafiske standard for klimaberegning, som er fastlagt af den europæiske brancheorganisation Intergraf (www.intergraf.eu).
Intergrafs standard er den eneste internationale grafiske standard for klimaberegning, der findes i verden – indtil videre. Standarden er vigtig, idet den sikrer, at alle, der anvender standarden, regner på samme grundlag. Derudover overholder ClimateCalc-beregningsværktøjet kravene til udarbejdelse af klimaregnskaber i henhold til ISO 14064-1, ISO 16759 samt den internationale The Green House Gas Protocol (GHG Protocol).


Kontorhotel

Ude på Mellemarmen i Aarhus Havn driver Turbine et kontorhotel med 16 pladser. Kontorhotellet ligger i rustikke omgivelser i et gammel kornlager med udsigt ind over den inderste havn og til den anden side industrihavnen. Alle lejere arbejder med journalistik, design og kommunikation af forskellig art.

Her kan du læse mere om vores kontorhotel.