Ninette Hartwich er aktuel med sin anden strikkebog, Klædestykker, der udkom 17. august. I skabelsen af modellerne har det været vigtigt for forfatteren, at både begyndere og øvede kan være med, ligesom bogens styles skal klæde mange kropsformer.

Hvad har været de største forskelle fra udgivelsen af TrompetTulle til udgivelsen af Klædestykker? 
Der har været mange – det har egentlig været to helt forskellige processer. Men de største forskelle må være design- og strikkearbejdet samt ejerskabet over processen med selve bogen. Design- og strikkearbejdet til Klædestykker har været af en helt anden kaliber end TrompetTulle. Selv om resultatet på mange måder er nogle designs med et enkelt udtryk, ligger der utrolig meget arbejde i at formgive “anderledes” end til trøjer og bluser. Dertil kan man så lægge, at jeg har valgt, at bogen skal ramme så bredt størrelsesmæssigt, samt at modellerne alle skulle præsenteres i to størrelser. 

Omkring processen med bogen er jeg simpelthen bare blevet tre år mere erfaren. Da jeg lavede TrompetTulle, var designverdenen helt ny for mig, så jeg var nok ikke så selvsikker og lænede mig meget op af, hvad de øvrige (meget dygtige) folk i mit projekt mente. Med Klædestykker har jeg været bedre til at være på forkant, og så har jeg gjort mig mange tanker om alt fra fotomodeller, fotolokation og stil i billederne til bogens udtryk. Dog stadig med respekt for andres kompetencer – det er jeg sikker på giver det bedste resultat.  

Hvad har været mest udfordrende? – og mest lærerigt? 
Det mest udfordrende har været tiden! Hvert enkelt element tager bare mere tid end man (jeg) lige regner med, især når man er lidt perfektionistisk anlagt. Til gengæld synes jeg, at al mit forarbejde var givet godt ud i forhold til sidste del af processen med at få bogen sat op og trykt, hvilket nok har været det mest lærerige.

Hvad har inspireret dig til at lave de 10 modeller i bogen?
Inspirationen har været, at jeg selv – som pluspige – synes, at det kan være rart at iklæde sig smukke gevandter, der ikke strammer nogen steder og kan give et lidt eksklusivt look. Tøj, der fremhæver kroppen, er absolut også smukt, men nogle dage trænger man bare til det andet. 

Det har været vigtigt for dig at ramme bredt med bogens opskrifter i forhold til både kvinders størrelser og erfaringer med strik: Hvordan kan det være?
Da idéen til bogen opstod, havde jeg helt klart pluspigerne i tankerne – der skulle i hvert fald være noget til dem i bogen. Men da jeg begyndte at tegne skitser og få styr på bogens ramme, blev jeg overbevist om, at konceptet ville kunne ramme bredt. Så der gik lidt sport i, at alle modeller skulle kunne klæde langt de fleste kvindekroppe. 

I forhold til, at alle erfaringsniveauer kan være med, stammer det fra dengang, jeg havde garnforretning. Jeg elskede simpelthen at hjælpe nybegyndere i gang med strik og med hele tiden at blive passende udfordret, så i Klædestykker kan man også starte blidt ud.

Skal du udgive flere bøger om strik?
Det håber jeg. Jeg synes, det er SÅ skønt at arbejde indenfor en ramme og få alting til at spille sammen. Og det er altså en stor tilfredsstillelse at stå med det færdige produkt i hånden.