Forfatter Julie Clausen er er klar med en sjov kærlighedsroman om Emma på 27 år, der begynder at tvivle på de yderst fornuftige valg, hun har truffet i sit liv.

Tilsyneladende er alt, som det burde være for Emma, der har klaret studiet på normeret tid og fået job som underviser i oldtidskundskab på sit gamle gymnasium. Hun er i et stabilt forhold på 10. år, og kæresten er begyndt at tale om børn. Men det er jo ikke så nemt at blive gravid, når man ikke dyrker sex længere. Og egentlig tænder Emma heller ikke rigtig på ideen om børn og parcelhus … Men hun tænder til gengæld på den unge mand, hun møder i baren, og som charmerer hende med et elegant korttrick. Der er noget bekendt ved den unge mand, men Emma kan ikke helt komme i tanke om, hvad det er …

Julie Clausen har tidligere skrevet en del bøger til både børn og unge. Med Hjerterdame udgiver hun for første gang en roman, hvor det voksne publikum er målgruppen.
Jeg synes, det er kommet meget naturligt. Som oftest skriver jeg bare det, der falder mig ind, og de historier, jeg har på hjerte, og den her gang var hovedpersonen så på alder med mig selv, og det endte med at blive en voksenroman. Men det bliver meget spændende at sende den ud i verden og se, hvordan den bliver taget imod,” fortæller Julie Clausen om det at skrive til et nyt publikum.
“Jeg håber, de vil føle sig virkelig godt underholdt af historien, og at de griner undervejs. Jeg bliver også glad, hvis læserne kan relatere til Emma, bliver rørt eller får sat nogle tanker i gang – om deres eget liv eller om det samfund vi lever i,” fortsætter Julie Clausen.

Hovedpersonen i Hjerterdame er den dygtige pige, der altid har gjort det rigtige. Men så møder Emma en ung fyr i en bar, og hun tvinges til at træffe svære valg og se ind bag facaden for at finde ud af, hvad der gemmer sig der.
I dag hører vi ofte historier om 12-tals pigerne, der ikke kan klare presset. Er det det samme, der sker for Emma?
“Det er et godt spørgsmål. På sin vis – det er jo en kæmpe tendens, at særligt unge kvinder går ned med stress og angst på grund af følelsen af et enormt forventningspres. Emma føler også det her forventningspres, men ender med at blive så overvældet af sine følelser, at hun må begynde at gentænke, hvorfor hun egentlig lever, som hun gør. Fordi samfundet dikterer det? Fordi hendes familie forventer det? Eller fordi hun tror, at det er sådan man gør, og det er det, hun forventer af sig selv?” forklarer Julie Clausen, der håber, at bogen både vil underholde og sætte tankerne i gang. Hvad der skal komme ud af tankerne, må den enkelte læser selv finde ud af. Præcis ligesom Emma, der må finde ud af, om hun vil fortsætte på den snorlige vej.

Den unge forfatter har selv valgt at gå en atypisk vej her i livet. Hun er selv sidst i 20’erne og har allerede skrevet flere bøger i forskellige genrer til børn og unge.
“Jeg arbejder i dag som fuldtidsforfatter, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke bliver rig af det. Til gengæld laver jeg noget, jeg brænder for, og jeg har en høj grad af frihed i min hverdag, og det er det vigtigste for mig.
Derudover synes jeg, det er sjovest og mest motiverende at skrive hurtigt. Hvis jeg sidder og piller for meget i en historie, der ikke kommer nogen vegne, ender den som regel i en eller anden mappe på computeren, hvor den aldrig bliver fundet frem igen. Men det er heller ingen sag at skrive hurtigt, hvis universet sender lidt hjælp min vej. Og det gør det heldigvis næsten altid,” smiler Julie og og uddyber:
“Der er nogle kunstnere, som mener, at de ikke er kilden til kunsten, men en slags antenne for universet, og at de bare videreformidler universets historier. Selvom det måske lyder lidt langhåret, så kan jeg godt lide den tanke. Jeg ved ikke, hvor mine historier kommer fra, og de bedste historier, jeg har skrevet, flød bare ud af mig, som om jeg vitterligt bare var den, der skrev noget ned, en anden dikterede.
Når det er sagt, så finder jeg helt sikkert inspiration i mit eget liv, og jeg kan jo også godt se på mine historier, at de er mine. Der er bare nogle gange, hvor jeg genlæser dem og tænker: Er det virkelig mig, der skrev det der?”

Julie Clausens Hjerterdame er netop udkommet. Se hendes øvrige titler her.