Den svenske forfatter Herman Lindqvist har skrevet bogen “Vaserne – Sveriges mægtige kongemagt” som er udgivet på TURBINE forlaget. Bogen giver et spændende indblik i den svenske Vasa-slægt, der gjorde livet surt for Danmark i 15- og 1600-tallet.

Hvilken rolle spiller Vasa-slægten i svensk historie?
Vasa-slægten spiller en central rolle i svensk historie, det er gennem dem, at Sverige blev en stormagt og grundlaget til nutidens Sverige grundlagdes.

Gustav Vasa står som en helt i svensk historieskrivning og som den, der endelig fik danskerne smidt ud af landet – men var han en helt?
Gustav Vasa er en helt for alle svenskere, i hvert fald dem som ikke har sat sig ordentligt ind i historien. Han er en helt fordi, det var under ham, at Sverige endelig blev frit fra Danmark.  Han lagde grundstenen og byggede det op, som skulle blive Sverige. Men som person var han hård, ond, ubehagelig, gerrig og nærig. 

Hvordan researchede du til bogen?
Nu har jeg arbejdet med Vasa-familien igennem 30 år, så det har jo været et godt stykke tid til at få læst op på dem.

Hvad håber du, de danske læsere får ud af bogen?
Jeg håber, at mine danske læsere kommer til at lære lidt mere om, hvordan dagens Sverige blev til, men også at de får at se, hvor sammenflettede Sverige og Danmark var i meget lang tid.

Hvilke forfattere er du mest inspireret af?
De er mange. Men den der skrev svensk historie på samme måde som jeg hed Alf Svensson, han er desværre død nu.

 

Vasaerne - 3d

Bogen kan bestilles her: https://turbine.dk/produkt/vasaslaegten-en-voldsom-historie/