Christina Lucia Wraber er aktuel med en ny billedbog: “Pakken – en lille historie om vinter,” som er skrevet en varm vinter i smukke Lissabon, hvor forfatteren drømte om sne.

Hvordan startede din karriere som forfatter og illustrator?
Jeg har altid tegnet, hver dag, alle steder. Så det kom ikke som nogen overraskelse for de, der kender mig, da jeg tog en kreativ uddannelse. Gennem livet har jeg arbejdet med meget forskelligt, blandt andet keramik og smykker. I 2010 begyndte jeg at tage kurser i at skrive, og de sidste mange år har jeg koncentreret mig om at tegne og skrive. Jeg elsker begge dele og kan slet ikke lade være.

Hvordan har du fundet på historien i Pakken?
Min søns far er portugiser, og jeg har boet ad flere omgange i Portugal. Bogen er skrevet en varm vinter i Lissabon, hvor jeg drømte om sne og frost om natten.

Du virker til at gøre en dyd ud af at skildre eksotiske og smukke steder og hjertevarme mennesker – hvorfor?
Jeg elsker at rejse og gør det så meget som overhovedet muligt. Det er ude i verden, jeg finder inspiration til mit arbejde. Der er rigeligt at bekymre sig om, men jeg er decideret jubel-optimist. Jeg synes, at verden er et vidunderligt sted, fyldt af skønne mennesker og det vil jeg gerne skildre.

Det er en meget smuk bog – er der en illustration eller side, du er særlig glad for?
Jeg er glad for mange af illustrationerne, men min yndlings er nok den med markedet under granatæbletræet. Der er mange minder i tegningen, fordi jeg har tegnet skitserne på forskellige markeder i Portugal. F.eks. er fiskekonen tegnet i Porto, kastanje-sælgeren i Lissabon og grøntsælgeren i den landsby, hvor jeg forestiller mig, at historien foregår: Et sted langt ude på landet i Alentejo.

Hvad skal man få ud af at læse historien?
Jeg vil gerne få læseren til at smile, få lys i øjnene og varme i hjertet.

Hvad skal din næste bog handle om?
Jeg arbejder på en børne-rejsebog til Berlin, og så synes jeg, at der mangler børnebøger, hvor der er flere slags hudfarver end blot den kødpølse-farvede.