TV-kok, forfatter og meget andet, Camilla Plum, er aktuel med kogebogen Høst, hvor hun deler ud af sine bedste opskrifter til årstiden. For nu er tiden til at samle og sanke til efterår og vinter – og naturen er et stort, overdådigt spisekammer

Er efteråret din yndlingsårstid rent madlavningsmæssigt?
Ja, man kan få adgang til det hele i efteråret. Efteråret er stadig solmættet, intenst, og man har det hele på én gang i alle mulige skønne farver.

Du har en del fokus på konservering og forråd i bogen: Hvorfor?
Det korte svar er: Fordi verden er af lave. Mennesker har mistet forbindelsen til naturen, årstiderne og dermed maden. Der er – for mig og i verden ­– en længsel efter at forstå og leve med den verden, vi har tabt.

Er det et fokus, der er særligt oppe i tiden, tror du?
Ja, mennesker har brug for at være i samklang med naturen. Det bliver for hver dag stadig mere smerteligt tydeligt, at det er vi ikke længere, og det har vi brug for. Mennesker vil jo grundlæggende gerne gøre det gode.

Det er en bog med enormt smukke fotografier. Hvad er du selv gladest for ved Høst?
Det er for mig dejligt at formidle viden om ting, som andre trænger til at vide noget om.

Hvad giver det dig at lave/udgive kogebøger?
En stor glæde og en masse arbejde ­– og som regel meget få penge, fordi folk ikke køber så mange bøger mere.