Hvordan fik du idéen til “Omhu”?
Ved siden af mine studier har jeg i længere tid udgivet enkeltstående strikkeopskrifter under navnet Nordisk Strik samt drevet en side på instagram under samme navn, som sætter fokus på strikket børnetøj. Idéen om at udvikle en serie af opskrifter til en strikkebog virkede derfor som en naturlig forlængelse heraf.

Hvornår tænkte du, at du var klar til at udgive en bog med dine opskrifter?
Jeg havde længe gået med ønsket om at udgive en strikkebog, hvor opskrifterne forholdte sig til et fælles tema. Flere forskellige konstallationer og koncepter var oppe at vende, men det var først, da jeg besluttede mig for at tøjet skulle være inspireret af 1940’ernes barnemode, at jeg gik i gang.

Hvordan researchede du til bogen?
Jeg kommer fra en familie, hvor håndarbejde altid har været en fast del af hverdagen – min mor og mormor lærte mig fra barnsben at strikke, sy og brodere, og jeg har derfor altid haft teknikkerne på plads. For mig har det mere været et spørgsmål om at finde det rette koncept for bogen og samtidig være tro mod mit eget æstetiske udtryk – både i opskrifterne såvel som i det grafiske layout.

Hvad håber du, læserne får ud af bogen?
Mit ønske med denne bog har været at videregive muligheden for at skabe en garderobe, der er fyldt til randen med komfortabelt, tidløst og æstetisk børnestrik – strik, som kan bruges igen og igen, som vokser med barnet, og som kan anvendes på kryds og tværs.

Er der noget, der har overrasket dig ved at springe ud som forfatter?
I kraft af at jeg er studerende ved Arkitektskolen Aarhus, så var jeg allerede bekendt med processerne bag at skabe en bog, da det er noget af det, der indgår som en del at vores virke som arkitektstuderende. Jeg har derfor også selv stået for hver en lille del af bogens udformning, lige fra opskrifter, photoshoots, redigering, den grafiske opsætning såvel som bogens overordnede koncept og layout. Nu hvor jeg kan stå med bogen i hænderne, værdsætter jeg, at mit udtryk er gennemgående i alle bogens facetter, da det for mig skaber et mere personligt hele.