Peter Petersen

Pædagogmedhjælper, tømrerlærling, bartender, musiker, journalist, kommunikationskonsulent, pressechef … og nu også forfatter og taxachauffør. 51-årige Peter Petersen har mange titler på visitkortet og de fleste med udgangspunkt i mødet med andre mennesker.

Og menneskelivets mange facetter er også den akse som det hele drejer omkring i Taxatanker – ‘Danmark set fra førersædet i en taxa’.

Hvor man kunne være fristet til bare at fortælle røverhistorier og anekdoter om de kendte fra nattaxens mørke insisterer Peter Petersen på, at historierne skal rumme holdning og ikke bare underholdning.

Taxachaufførerne ser danskerne når de er bedst og værst. Fra vugge til grav, fra bryllup til skilsmisse, fra jobsamtale til julefrokost. Det stiller krav til en troværdig fortællerstemme som kan guide læseren gennem Københavns gader og ind mellem de mange skæbner som passerer gennem bilen.

Bogen er krydret med fakta om taxabranchen i Danmark generelt, og specifikt om København.

Peter Petersen bor på Christianshavn med sin sidste kone og tre børn.

Taxatanker startede som en blog i oktober 2012, og fordi både refleksionsniveauet og det sproglige niveau er højt, fik bloggen mange læsere på kort tid. I begyndelsen af 2013 satte Turbines forlagsdirektør sig tilfældigt ind i Peters taxa i København, og resten er historie.
Bloggen lever stadig på taxatanker.dk ligesom der er meget aktivitet på facebook.com/taxatanker.

Peter Petersen gæstede Aftenshowet på DR1 den 4. december og fortalte om at køre danskerne hjem fra julefrokost.

Se udsendelsen HER.

Bøger af forfatteren