Peter Mogensen

Peter Mogensen, født 1965, er ​uddannet økonom (cand.oecon) fra Aarhus universitet. Mogensen har fulgt dansk politik tæt i årtier fra toppositioner som embedsmand først i Finansministeriet (ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft 1995-97) og derefter som sekretariatschef i Statsministeriet (1997-2000) og tæt rådgiver til daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Som led i arbejdet i Statsministeriet deltog Mogensen ligeså i ministeriets omfattende arbejde med udenrigspolitikken.
Peter Mogensen beklædte siden, efter en årrække som partner i IT- og managementfirmaet Accenture, posten som redaktionschef for det politiske stofområde på Dagbladet Politiken, hvor han i avisens spalter opbyggede sin rolle som en af Danmarks mest kendte og benyttede politiske kommentatorer. I forlængelse heraf deltog – og deltager – Mogensen stadig som fast kommentator på programmet Tirsdagsanalysen på TV2 News.
I 2011 forlod Mogensen Politiken og medvirkede til etableringen af den uafhængige økonomiske tænketank Kraka, som har til opgave at analysere de samfundsøkonomiske reformer, som løbende foreslås og gennemføres på Christiansborg, og neutralt udlægge dem til vurdering i den brede befolkning. Arbejdet som direktør for Kraka, sammen med de ansatte topøkonomer og tilknyttede professorer, har i de senere år bragt Mogensen tæt på de komplicerede dele af de økonomiske reformproces i Danmark.