Peter Kjær er oprindelig uddannet i shippingbranchen hos det dengang hæderkronede firma Østasiatisk Kompagni.
Det blev dog hurtigt klart for ham, at det ikke var i det meget traditionsbundne firma, at fremtiden skulle tilbringes. Han valgte at tage en tænkepause og samtidig aftjene sin værnepligt. Under elevuddannelsen var Peter begyndt at frekventere et af datidens fitnesscentre, Sporting Health Club. Her blev han tilbudt et job som daglig leder. Efter et år blev han tilbudt at købe centret, da ejeren ville immigrere til USA. Peter overtog således i en alder af 25 år landets førende fitnesscenter. Og det blev til 10 sjove og lærerige år.
Blandt centrets mange motionister var et par restauratører, som Peter kom til at lære rigtig godt at kende. Så meldte tanken sig. Han ville da også ind i restaurationsbranchen. Hvor svært kunne det lige være? I 1990 købte han således Café Kruts Karport på Østerbro i København. En særdeles veletableret lille forretning med en del whisky på hylderne.
En helt ny verden kom nu til at åbne sig. Peter begyndte langsomt at sætte sig ind i de varer, han havde på hylderne og læste, alt hvad han kunne få fat på af litteratur om emnet. Det var før internettet, så det tilgængelige materiale var meget sparsomt.
Så ville skæbnen, at han en dag fik besøg af en af sine faste leverandører, som havde en gæst fra Skotland med sig. Skotten hed Jim McEwan og skulle vise sig at være et af de helt store ikoner indenfor skotsk whisky. Efter mødet inviterede ham Peter på et arbejdsophold på sit destilleri. Det blev det helt store vendepunkt for Peter. Håndværket, historien og naturligvis selve whiskyen skulle gå hen og blive en verden, Peter bare ikke kunne blive træt af at lære nyt om.
Efter at have solgt caféen i 2004 arbejdede Peter i et par forskellige vinforretninger samtidig med, at han holdt en masse whiskysmagninger og foredrag. I 2009 blev han headhunted til et job som Brand Ambassador hos det franske firma Pernod Ricard, som ejer flere at de helt store whiskyhuse i Skotland og Irland.
De næste 6 år skulle gå med at lære endnu mere og leve af at holde foredrag om både skotsk og irsk whisky.
Den irske whisky, eller whiskey som de fleste irske destillerier staver det, er en kategori som havde påbegyndt en spændende vækst. Store nye markeder åbnede sig hele tiden for irernes elegante gyldne dråber.
Væksten har indenfor de seneste seks år nået nye højder. Der skyder nye destillerier op overalt i Irland. Fra gennem mange år at have haft tre destillerier er der nu 28 og næsten lige så mange på vej.
Peter føler, at det er på tide, vi i Danmark får øjnene op for hvor spændende irsk whiskey kan være og kunne derfor ikke lade være med at skrive bogen som ganske enkelt hedder “Irsk whiskey”. 
Det er den første bog af sin slags på dansk, og den kan læses af både af novicer og kendere indenfor whiskeyens verden.
I dag driver Peter sin egen vinforretning, Hos Peter Kjær vin og spiritus, i Valby ved København. Butikken har naturligvis stor fokus på al slags whisky.

Bøger af forfatteren