Nils Finderup (f. 1961) er uddannet fra journalisthøjskolen i 1987 og har siden været igennem den store skriveskole på både dagblade, ugeaviser og magasiner. Sideløbende har han været redigerende for freelancere og andre skribenter, ligesom han på Forlaget Benjamin har været magasinudvikler.

Finderup debuterede som forfatter med vennen Tom Kristensens biografi “En Le Mans-vinders Liv” i 2001, og siden er det blevet til en halv snes portrætbøger fra primært sportens verden med fokus på navne som Jan Magnussen, Jesper Grønkjær, Kevin Magnussen og Richard Møller Nielsen.

Hans penneføring i Jan Magnussens selvbiografi “En Fiaskos Perfekte Liv” kastede det formentlig højeste antal stjerner af, der er givet til en dansk sportsbiografi nogensinde, hvilket skabte familiær balance i forholdet til den succesfulde lillesøster, forfatteren Mette Finderup.

Mellem sine bøger er Nils Finderup redaktør for et par københavnske livsstilsblade, men den nordjyske opvækst bliver holdt i hævd med et loyalt medlemsskab af fodboldklubben AaB. Privat bor han i Dan Tùrells baghave i Vangede sammen med kone og to børn.