Claes Johansen

Claes Johansen er bedst kendt som forfatter til en række meget roste romaner samt børnebøger og noveller med en humoristisk vinkel på tilværelsen.

Claes Johansen kredser i sine romaner ofte om krig som emne, og han har i både Smuk er døden og Fodfolk beskrevet krigen i 1864, men med et psykologisk snarere end historisk fokus. De senere år er han begyndt at behandle emnet krig fra en mere overordnet og konkret vinkel, hvilket Finland og den totale krig 1939-45 er et eksempel på. Bogen udkom sidste år og er en grundig og medrivende beskrivelse af Danmarks nordiske broderlands tragiske og voldsomme skæbne under Anden Verdenskrig.

Han udgiver med Dødsfælden Dannevirke sin bog nr. 35, og om det alsidige forfatterskab og lysten til at skrive inden for mange forskellige genrer siger han selv:

“Jeg nyder at sprede mig så vidt og bredt som jeg nu magter, og jeg elsker at skrive. Lysten er nødt til at komme indefra, og det er derfor kunsten hverken kan styres eller kommercialiseres. Det har nogen lidt svært ved at forstå, men det er nu engang vilkårene i vores ‘branche’. Gudskelov.”