Bart Moeyaert

Bart Moeyaert debuterede i 1983 med ungdomsromanen “Duet met valse noten” (Duet med falske noder). Han skriver ungdomsbøger, romaner, skuespil og digte for læsere i alle aldre. Det giver ham en særlig plads inden for den nederlandsksprogede litteratur.

Tre af hans bøger er udkommet på dansk:
– Bare næver, Fremad, 2000, oversat af Aino Roscher og Geeske de Witte, for læsere fra 10 år
– Det er kærligheden, vi ikke forstår, Fremad, 2001, oversat af Aino Roscher og Geeske de Witte, for læsere fra 15 år
– Mælkevejen, Turbine, 2013, oversat af Aino Roscher, for læsere fra 11 år

Bart Moeyaert blev født i 1964 i Brugge i Belgien, hvor han voksede op som den yngste af syv brødre. Han har studeret nederlandsk, tysk og historie i Bruxelles. Frem til 1995 var han redaktør for et ungdomsmagasin. Derefter blev han forfatter på fuld tid.

Anmeldere har kaldt Moeyaerts stil for poetisk, filmisk, sanselig. Han har også skrevet teaterstykker, drejebøger, sangtekster og står ofte selv på scenen. Han var for eksempel fortælleren i en trilogi om livet, som han skabte sammen med The Netherlands Wind Ensemble. Mange af hans bøger er prisbelønnede i både ind- og udland, og de er blevet oversat til mere end tyve sprog. Han har været nomineret til Hans Christian Andersen Litteraturpris hele fire gange. Både i 2002 og 2012 kom han i finalen.

I 2014 blev han ansat som kunstnerisk leder for Frankfurt 2016-projektet, i forbindelse med at Flandern og Nederlandene optrådte som æresgæster på bogmessen i Frankfurt sammen.

Bøger af forfatteren